Relevant nieuws uit de IT sector


Nog een tip voor het voorkomen van cybercrimeCybercrime begint een steeds kostbaarder probleem te worden voor het MKB. Iedereen kent inmiddels al termen als phishing, malware en ransomware.

Lees verder!
5 cybercrime preventie tipsCybercrime begint een steeds kostbaarder probleem te worden voor het MKB. Iedereen kent inmiddels al termen als phishing, malware en ransomware.

Lees verder!
Windows Server 2016 gaat naar per core licentiemodelMet de introductie van het nieuwe server besturingssysteem Windows Server 2016 is Microsoft van licenties per fysieke processor naar licenties per fysieke core in de processor overgegaan.

Lees verder!
De Top 3 Microsoft Office365 uitdagingenSteeds meer organisaties ontdekken het gemak van Office 365. Het vermindert het IT-beheer en verlaagt de initiële investeringen.

Lees verder!
Nieuwe OSX update komt eraan!Binnenkort verschijnt de nieuwste OSX update: macOS Sierra!. Apple heeft besloten in deze versie een aantal wijzigen door te voeren omtrent veiligheid. Eén daarvan is het komen te vervallen van het PPTP protocol.

Lees verder!
MKB in the cloudDe cloud is inmiddels een bekend fenomeen, vooral grote bedrijven gebruiken cloud-diensten. Het gebruik van de cloud neemt echter af met de bedrijfsomvang.

Lees verder!
Cryptolocker VirusHet Cryptolocker virus heeft ook in Nederland voor veel heisa gezorgd. Een virus met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen weken via Word- en Excel-bestanden in e-mails.

Lees verder!
SHA1 SSL-certificatenWerkt u nog met een verouderd SHA1 SSL-certificaat voor de beveiligde verbinding met uw website? Let dan op, want Google beschouwt deze vanaf heden als onveilig.

Lees verder!
Overstappen op Windows 10Wij kunnen u helpen met de beslissing of een overgang naar Windows 10 voor u interessant en goed is. Vooraf aan zo’n overgang zal er gezamenlijk namelijk goed gekeken moeten worden of uw applicaties en/of hardware voldoen aan de eisen van Windows 10.

Lees verder!