De ICT trends voor 2017

In dit artikel raadplegen wij de glazen bol om de ICT trends van 2017 te voorspellen.

Beveiliging

2016 was een jaar waarin veel gebeurde op het gebied van ICT-beveiliging. Bedrijven en consumenten zagen een toename in het aantal besmettingen met ransomware. De verwachting is dat dit in 2017 alleen nog maar zal toenemen.

Hier onder een aantal tips om het risico op en het verlies door ransomware tot een minimum in te beperken:

  • Back-ups, back-ups, back-ups.
  • Scan inkomende e-mails op verdachte bijlagen.
  • Houd web browsers en plug-ins, zoals Adobe Flash en Microsoft Silverlight bijgewerkt, en hou je computer programma’s up-to-date.
  • Verwijder alle browser plug-ins die niet nodig zijn voor zakelijke doeleinden, en voorkom dat werknemers deze opnieuw installeren.
  • Uitschakelen van Microsoft Office-macro’s behalve voor degenen die macro’s nodig hebben.
  • Minimaliseer administratieve toegang van werknemers op werk-computers.

Beveiliging van smartphones

Nu bijna iedereen een smartphone heeft die continu is verbonden met het internet, richten cybercriminelen zich steeds vaker op deze apparaten. De verwachting is dan ook dat er in 2017 meer cyberaanvallen uitgevoerd zullen worden met behulp van besmette telefoons.

Adaptive Security Architecture

De trend dat meer en meer apparaten met het internet verbonden worden (het Internet of Things ) zal zorgen voor een compleet nieuwe wereld aan uitdagingen voor digitale beveiliging. Op dit moment zijn de potentiele kwetsbaarheden in de software van apparaten die onderdeel zijn van het Internet of Things al een veelbesproken onderwerp.

Websites

Personaliseren

Personalisatie van inhoud is nu al geruime tijd een hot item, maar een eenvoudige implementatie is nog niet beschikbaar. In 2017 zullen dit soort toepassingen zeker eenvoudiger worden, waardoor bezoekers meer en meer de juiste content op het juiste moment zullen zien.

Felle kleuren

In 2016 voerde het minimalisme hoogtij, als reactie hierop zullen designers meer opzoek gaan naar een vrolijke uitstraling. Felle kleuren en kleur verlopen zullen een grote rol gaan spelen in 2017 .

Meer animaties (beweging)

Animatie speelt al jaren een grote rol in digitale interfaces, maar door het wegvallen van flash waren de mogelijkheden voor websites beperkt. Door nieuwe tools wordt het gebruik hiervan makkelijker en verfijnder.

meer SVG

SVG (Scalable Vector Graphics) zullen meer en meer de plaats innemen van JPG, PNG en GIF bestanden. Het belangrijkste voordeel van SVG is dat plaatjes schaalbaar worden. SVG plaatjes zijn resolutie-onafhankelijk, en zullen op elk apparaat/scherm er geweldig uitzien.

Email Marketing

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van e-maildesign, zoals animated gifs, CSS-animation en Twitterfeeds direct in de e-mail. Ook komen er steeds meer tools beschikbaar die je in staat stellen data van je ontvangers te analyseren en geautomatiseerd e-mail te versturen. Zelfs het voorspellen van gedrag van je leads wordt mogelijk.

Kortere content

‘Less is more’ wordt in 2017 nog belangrijker. Dat betekent korte, aandachttrekkende onderwerpregels en e-mailcontent met een duidelijke en pakkende call-to-actions.

Naarmate ontvangers minder lezen worden de visuele elementen belangrijker. De boodschap moet grotendeels door de afbeeldingen en het design overgebracht worden.

Informele toonzetting

Steeds meer mensen gebruiken messaging apps als WhatApp en Facebook Messenger om te communiceren, ook met hun leveranciers. Hierdoor ontstaat een meer informele, conversationele toonzetting.

Die toonzetting is ook heel geschikt voor e-mail. We zijn immers toch al vergaand aan het personaliseren van de e-mailcontent. Je kunt er een meer natuurlijke beleving voor de ontvanger mee bereiken en daarmee de interactie bevorderen. Bovendien val je met zo’n toonzetting op in de overvolle inboxen.

De ICT trends voor 2017