Overstappen op Windows 10

Wij kunnen je helpen met de beslissing of een overgang naar Windows 10 interessant en goed is. Vooraf aan zo’n overgang zal er gezamenlijk namelijk goed gekeken moeten worden of jouw applicaties en/of hardware voldoet aan de eisen van Windows 10.

Posts-Systeembeheer-Windows10-02 Om dit alles in goede banen te leiden, willen wij graag met een afspraak maken om dit te bespreken en te bepalen welke voordelen Windows 10 heeft. Bent je geïnteresseerd in de overgang naar Windows 10, laat ons dat dan even weten door een mail te sturen naar of te bellen met 079 – 593 75 16.
Posts-Systeembeheer-Windows10-03

Tips voor Windows 10 upgrade

Mocht je beslissen een upgrade zelf uit te voeren, dan hebben wij wel een aantal tips voor u, waar rekening mee gehouden moet worden. Wij raden aan om dit in een bedrijfsnetwerk niet te doen. Mocht je dit toch zelf willen doen, dan zijn er wel een aantal punten die bij een upgrade aandacht nodig hebben. Deze aandachtspunten zullen eventuele ergernissen kunnen voorkomen.
Posts-Systeembeheer-Windows10-01
  1. Voldoet jouw pc / laptop aan de eisen voor Windows 10?

   Bent je nu gebruiker van Windows 7 of 8.1 (niet Pro) dan heb je waarschijnlijk rechts onderin al een melding (pop up) gekregen. Dit tooltje van Microsoft checkt of jouw pc / laptop voldoet aan de eisen. Deze test kijkt naar:
   1. Kloksnelheid en of de processor wordt ondersteund
   2. Werkgeheugen en de vrije ruimte op de harddisk
   3. Grafische en geluidskaart
  2. Schijfruimte en programma’s opschonen

   Windows werkt een stuk fijner met voldoende werkgeheugen en vrije ruimte op de harddisk. Het is dan ook aan te raden om overbodige data van de harddisk te verwijderen en bijvoorbeeld programma’s te deinstalleren als deze niet meer gebruikt worden. Het deinstalleren van programma’s kun je het beste doen via de optie in het configuratiescherm. Na alle acties mbt het verwijderen van data en programma’s kun je nog een defragmentatie van de harddisk starten. Let ook op om tijdelijke bestanden te verwijderen en de prullenbak te legen.
  3. Compatibiliteit van programma’s

   Het is aan te raden om na te gaan of alle programma’s die gebruikt worden compatibel zijn met Windows 10. Op voorhand is het ook goed om ervoor te zorgen dat de laatste versie van de programma’s is geïnstalleerd. Het kan anders zo zijn dat de programma’s niet goed of helemaal niet meer functioneren onder Windows 10. Een klein puntje van aandacht is om eventuele licentiecodes bij de hand te hebben, zodat je ze kan gebruiken indien nodig.
  4. Back-up maken

   Maak voordat je gaat upgraden naar Windows 10 een back-up van jouw systeem. Het liefste van het hele systeem, maar toch zeker van alle data die belangrijk voor je is. Binnen Windows is een programma die dit voor je kan doen. Voor het maken van een back-up heb je een externe harddisk, DVD of een online opslag nodig.
  5. Privacy instellingen

   Met de nieuwe versie van Windows heeft Microsoft ervoor gezorgd dat ze de gebruiker beter kunnen gaan ondersteunen met op maat gemaakte adviezen. Dit kunnen ze doen, doordat er in Windows 10 een onderdeel zit (Cortana genaamd), die ervoor zorgt dat er informatie met Microsoft wordt gedeeld. De Computer kan hierdoor leren en anticiperen. Op dit moment zit “Cortana” nog niet in de Nederlandse versie, maar staan alle opties al wel aan. Je kan deze optie aanpassen via – Start –> Instellingen –> Privacy.
Posts-Systeembeheer-Windows10-04 Via deze link: Uitleg Windows 10 kan je nog meer informatie lezen van Microsoft. Heb je hulp nodig of durf je zelf de upgrade niet uit te voeren, wij helpen je graag. Een upgrade naar Windows 10 is voor iedereen wel anders en binnen een bedrijfsnetwerk ook net weer even anders. Mocht je de overstap overwegen, neem dan contact op met Marco Jansen door een mail te sturen naar of te bellen met 079 – 593 75 16 of onze systeembeheerder die bij jullie op locatie komt.
Overstappen op Windows 10
Getagd op: