Support engineer

Als support engineer is elke werkdag écht anders. Niet alleen omdat de functie-inhoud zo afwisselend is, maar ook de omgevingen en klanten die support vragen variëren. Vanuit ons kantoor in Zoetermeer ondersteun je onze systems engineers (2e lijn) in de binnen- en buitendienst.

Onze ambitie

De ambitie van SoftTech Automatisering is groot, evenals het aantal MKB-bedrijven waar wij voor werken. Onze klantenkring en werkzaamheden groeien en worden steeds meer divers. Daarom zoeken we versterking voor ons engineering team: een support engineer zonder drempelvrees. Ben jij iemand die graag ICT-knelpunten oplost en graag klanten te woord staat? Dan ben jij mogelijk de persoon die met ons meegroeit?

Samen met jouw collega support engineers werk je aan incidenten en wijzigingen. Ook lever je telefonische support om onze klanten optimaal van dienst te zijn.

Onze supportdeskmedewerker is het eerste aanspreekpunt binnen SoftTech engineering. De taken zijn het aannemen, verwerken van incidenten, wijzigingen en andere verzoeken, alsmede het verwerken van deze informatie in ons supportsysteem. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor meer dan 100 verschillende klanten. Hierdoor moet je goed kunnen schakelen tussen de diverse klantomgevingen. Klantvriendelijkheid, klanttevredenheid en klantgerichtheid staan hoog bij onze support engineers in het vaandel.

 

Over de functie

Als support engineer is elke werkdag écht anders. Niet alleen omdat de functie-inhoud zo afwisselend is, maar ook de omgevingen en klanten die support vragen variëren. Vanuit ons kantoor in Zoetermeer ondersteun je onze systems engineers (2 e lijn) in de binnen- en buitendienst. Tevens zal je veelal remote beheerwerkzaamheden uitvoeren op ICT-omgevingen van onze klanten. En waar deze baan zich onderscheidt in diversiteit, blijft jouw primaire doel altijd hetzelfde: het creëren van een stabiele technische infrastructuur bij de MKB-bedrijven die bij ons zijn aangesloten. Jij zorgt er samen met je collega’s (in een dagelijkse bezetting van 8:00 uur tot 17:30) voor dat de klanten van SoftTech Automatisering probleemloos kunnen werken.

Om dit te realiseren lever je support op onder andere de servers, werkstations, verbindingen, VoIP en randapparatuur. Je werkt onder meer met Windows werkstations, Windows Servers, Exchange, SQL, IIS, Office en wisselende, standaard kantoorapplicaties.

 

Jouw profiel

Inhoudelijk excelleer je in jouw werk en dit weet je ook zo te presenteren naar onze klanten. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zo ontwikkeld dat je uitblinkt in de omgang met onze doelgroep. Verder beschik je over:

  • Een afgeronde MBO ICT opleiding, niveau 3 of 4
  • Minimaal 3 Jaar werkervaring in een ICT gerelateerde omgeving;
    • In een functie zoals supportdesk medewerker
    • Waar je hebt gewerkt met diverse Windows desktops en laptops, Windows servers, Microsoft Exchange, Microsoft softwarepakketten, back-up systemen, MacOS (pré)
  • Goede communicatieve vaardigheden en ervaring met telefonisch support
  • Een scherp analytische blik en vindingrijk vermogen
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Voor een ideale woon-werkafstand woon je in Zoetermeer of binnen een straal van 15 kilometer rond Zoetermeer, bijvoorbeeld in Delft, Rotterdam, Voorburg, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Voorschoten of Alphen aan den Rijn.

 

Over SoftTech Automatisering

SoftTech Automatisering is sinds 1998 de specialist in systeembeheer en softwareontwikkeling voor het Midden- en Kleinbedrijf. Wij zorgen ervoor dat MKB-bedrijven kunnen vertrouwen op een stabiele technische infrastructuur. Door een nauwe samenwerking met onze klanten komen wij tot innovatieve oplossingen die het onderscheidende vermogen van de klant ten goede komen.

Met ruim 30 medewerkers behoort SoftTech tot de midden- en kleinbedrijven. Maar als het gaat om onze dienstverlening en ambities zijn we groot. Door de combinatie van systeembeheer en softwareontwikkeling is de werkomgeving uitdagend en kan het jouw visie op ICT verbreden.

Werken bij SoftTech is werken bij een snelgroeiend bedrijf dat bruist van de dynamiek en door het enthousiasme van het hele team.

 

De beloning voor de Systems engineer bij SoftTech

Bij ons krijg je letterlijk en figuurlijk de ruimte: een goede werkplek, een laptop en een zelfstandige functie. Plezier in het werk is een belangrijke motivator voor onze medewerkers en is daarom een speerpunt binnen ons werkgeverschap.

Wij bieden een marktconform salaris, wat is afgestemd op jouw kennis, ervaring en talent. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zeer compleet, zo bieden we een zeer goede pensioenvoorziening, mogelijkheid voor training en een goede reiskostenvergoeding.

 

Deze vacature jouw nieuwe baan?

Spreekt de vacature Support engineer bij SoftTech jou aan? Wil je ons team komen versterken? Reageer direct via onderstaande sollicitatiebutton of stuur een email.

Spreekt de vacature support engineer bij SoftTech Automatisering jou aan? Wil je ons team komen versterken? Stuur dan een email met je CV naar vacature@softtech.nl of neem telefonisch contact op: 079-5937516. Heb je vragen over de vacature? Michel Vaessen van SoftTech beantwoordt deze graag.

Download de vacature in PDF formaat:

Vacature Support Engineer - aug-2023