5 cybercrime preventie tips

Cybercrime begint een steeds kostbaarder probleem te worden voor het MKB. Iedereen kent inmiddels al termen als phishing, malware en ransomware.

5 Tips om cybercrime te voorkomen

Cybercrime begint een steeds kostbaarder probleem te worden voor het MKB. Iedereen kent inmiddels al termen als phishing, malware en ransomware. Voorkomen is beter dan herstellen (of alles helemaal kwijt zijn). Daarom hebben wij speciaal voor onze relaties een pdf gemaakt met 5 essentiële cybercrime preventie tips. Print deze uit en maak je werknemers attent op de gevaren.

 1. Controleer een link voor je er op klikt

  Beweeg je muis boven een link om te kunnen lezen of de link overeenkomt met de link omschrijving. Let hier op bewuste spelfouten om eventuele bekende merken of namen na te bootsen.

 2. Open niet zo maar een bijlage

  Wees altijd bewust bij het openen van bijlagen, ook e-mails van bekende afzenders kunnen nagemaakt zijn door slecht willende.

 3. gebruik geen onbeveiligd wifi netwerk

  Verbind niet met een onbekend of onbeveiligd wifi netwerk (free wifi, etc). Dit zet mogelijk het apparaat open voor onbekenden.

 4. Gebruik je gezonde verstand

  Soms ontvang je een mail of bericht met daarin een onbekende factuur, aanmaning of bericht dat je winnaar bent van een loterij. Wees niet nieuwsgierig maar verwijder het bericht.

 5. Ben je toch het slachtoffer van een virus?

  Verbind niet met een onbekend of onbeveiligd wifi netwerk (free wifi, etc). Dit zet mogelijk het apparaat open voor onbekenden.