Kantoorautomatisering

Elke startende ondernemer regelt de kleine maar noodzakelijke taken vaak zelf, uit kosten besparing of omdat het zo gepiept is. Wanneer een bedrijf groeit kunnen dit soort kleine taken exponentieel toenemen.

Kantoorautomatisering

Elke startende ondernemer regelt de kleine maar noodzakelijke taken vaak zelf, uit kosten besparing of omdat het zo gepiept is. Wanneer een bedrijf groeit kunnen dit soort kleine taken exponentieel toenemen, waardoor je als ondernemer meer en meer tijd verliest. Het inhuren van meer werknemers is een oplossing voor deze toegenomen werkzaamheden. Een andere optie is kantoorautomatisering, dit heeft zo z’n voordelen.

kantoor automatisering 3rd-party 

Kleine veranderingen maken grote verschillen.

Kantoorautomatisering maakt gebruik van software en hardware oplossingen om werklasten te verlichten. Eenvoudige en kosteloze software oplossingen kunnen bestaan uit het activeren van opties in de software die je al bezit. Bijvoorbeeld, in een e-mailprogramma een filter zetten die het mogelijk maakt om binnenkomende berichten te sorteren of verplaatsen naar de juiste mappen.

Complexere zaken, zoals het op elkaar afstemmen van de software en applicaties die de verschillende bedrijfsprocessen ondersteunen, is voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Hier valt echter ook veel winst te behalen, al jarenlang helpt SoftTech zijn klanten door verschillende 3rd party software systemen perfect op elkaar aan laten sluiten. klik hier voor meer informatie over koppelingen met externe partijen.

Te duur?

Het automatiseren van processen kan een behoorlijke investering zijn, maar je hebt dit snel genoeg terugverdiend. Niet alleen bespaart het tijd of personeelskosten, je creëert ook helderheid & eenduidigheid. Door processen te automatiseren leg je eigenlijk alles vast, alles wordt via dezelfde manier uitgevoerd, waardoor de kans op fouten aanzienlijk verkleind wordt. Mocht er een fout optreden dan wordt deze ook gelijk herkent en gerapporteerd.

Backoffice automatisering

Waar te beginnen?

Hoe en waar moet je beginnen om processen in jouw eigen organisatie te automatiseren? Voordat de technologie (software) geselecteerd wordt en deze geïmplementeerd kan worden zullen eerst de te automatiseren processen goed en deskundig geïnventariseerd moeten worden.

SoftTech heeft al meer dan 15 jaar kennis en ervaring op het gebied van kantoorautomatisering. Heb je een vraag over dit onderwerp, of denk je te weten waar je een automatisering slag kunt maken, neem dan contact met ons op in het onderstaande antwoord formulier en wij helpen je op weg.