Nieuwsbrief Tips & Tricks: deel2

E-mail is nog steeds één van de meest krachtige middelen om je relaties op de hoogte te houden van je producten, diensten en service.

Nieuwsbrief Tips & Tricks deel 2

In het artikel Nieuwsbrief Tips & Tricks deel 1 hebben we het uitvoerig gehad over hoe je nieuwsbrief beter gezien wordt in de inbox van potentiële klanten. In deel 2 richten we ons vooral op de inhoud van een nieuwsbrief en wanneer je een nieuwsbrief het beste kan verzenden.

Cloud Security 

De onderwerpregel

Maar liefst 64 procent van de ontvangers neemt op basis van het onderwerp de beslissing of ze wel of niet de e-mail openen. Zorg voor een persoonlijke onderwerpregel die kort en bondig uitstraalt waar de nieuwsbrief over gaat.

Inhoud

Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt voor wie de nieuwsbrief bedoelt is en wat je er mee wilt bereiken. Gebruik dit om een goede indeling van de informatie te maken. Denk aan al die keren dat je een nieuwsbrief hebt ontvangen en direct weggegooid zonder te openen. Wat zou een eventuele klant aanmoedigen om door te lezen.

Een goede regel is om je nieuwsbrieven niet te lang te maken, vaak haken mensen dan af en openen ze je volgende nieuwsbrief ook niet meer. Nieuwsbrieven die te kort zijn kunnen overigens ook genegeerd worden. Een goed formaat is tussen de 300-500 karakters.

nieuwsbrief

Landingspagina’s

Heb je toch meer te vertellen over een bepaald onderwerp? Maak dan gebruik van Landingspagina’s. Zet je informatie op een speciale pagina op je website en zet de link hiervan in je nieuwsbrief. Zo kunnen geïnteresseerden toch de uitgebreide informatie lezen. Een bonus is dat je zo ook het klikgedrag van je nieuwsbrief kan meten en na kan gaan wat de best gelezen artikelen of aanbiedingen zijn geweest.

nieuwsbrief  

Maak de nieuwsbrief goed scanbaar

Ontvangers van nieuwsbrieven hebben vaak niet de tijd om je bericht volledig door te lezen. Door gebruik te maken van kopjes, sub kopjes en opsommingen met bullets kun je de belangrijkste informatie op de scannende lezer overbrengen. De meeste lezers zullen niet je hele nieuwsbrief doornemen dus zet je belangrijkste punten bovenin.

Afbeeldingen in nieuwsbrieven

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden en dat geldt ook voor nieuwsbrieven, het enige nadeel is dat e-mail programma’s zoals outlook afbeeldingen automatisch verbergen. Zaak is afbeeldingen te zien als ondersteuning van de tekstuele informatie. Afbeeldingen kunnen in een korte tijd de aandacht vestigen en maken het geheel aantrekkelijker om naar te kijken, houdt wel rekening met een aantal belangrijke zaken:

  • Maak geen gebruik van grote bestanden; zorg dat de bestandsgrootte van afbeeldingen niet groter is dan 50kb. Op het internet zijn handige tools zoals optimizilla.com te vinden die dit makkelijk kunnen uitvoeren.
  • Voeg Alt-teksten toe aan afbeelding; een Alt tekst is een speciale code die te zien is als de afbeelding niet worden ingeladen. In de code ziet dat er zo uit:

    <img src="afbeelding.jpg" alt="plaats hier je tekst">

  • Maak geen knoppen van plaatjes; wanneer plaatjes niet getoond worden kunnen lezers ook de knop niet zien.

 

nieuwsbrief

De beste tijden en dagen om te verzenden

Het moment waarop je je nieuwsbrief verstuurt, is van belang. Dit hangt natuurlijk af van je doelgroep, en je kan hier zelf mee experimenteren. Gemiddeld genomen worden nieuwsbrieven die in het weekend verstuurd worden het minst geopend. De beste dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

We hopen dat je wat aan deze informatie hebt, succes met je volgende nieuwsbrief!