Samenwerking tussen Rable en SoftTech

Tijdens onze zoektocht naar een ICT-partner kwamen we uit bij SoftTech, omdat wij al onze wensen op het gebied van ICT bij SoftTech kunnen onderbrengen.

Logo-Rable

Over Rable

Rable is een innovatief systeem voor het installeren van zonnepanelen op platte daken. Door de lichte en stijve constructie wordt het mogelijk om zonnepanelen te leggen die doorgaans niet geschikt zijn voor de huidige gangbare systemen. Door het creëren van een vakwerkconstructie steunen de zonnepanelen af op de sterke punten van het dak en is daardoor geschikt voor bijna alle platte daken

De markt

Er wordt onvoldoende gebruik gemaakt van het potentieel voor de productie van hernieuwbare energie in Nederland, met name op industriële daken. Er zijn in Nederland meer dan 140.000 zakelijke daken met een oppervlakte van 1000 m2 of groter, maar slechts 6,5% van deze daken waren uitgerust met zonnepanelen in 2019. Veel commerciële gebouwen zijn volgens oude bouwregels uit 1993 geïnstalleerd, waardoor bijna 50% van het dakoppervlak momenteel wordt beschouwd als "ongeschikt" voor zonnepanelen. Rable biedt een oplossing voor dit probleem door het ontwikkelen van een ondersteuningssysteem voor zonnepanelen dat meer dan 40% van de dakoppervlaktecapaciteit vergroot en de transitie versnelt. Het systeem is zelfondersteunend, snel te installeren, gepatenteerd, gemaakt in Nederland en gemaakt van 100% recyclebare materialen.

 

Over SoftTech

SoftTech is opgericht in 1998 door Thijs Kuperus en Mark van der Weide. Sindsdien helpt SoftTech organisaties, groot en klein, met hun ICT-uitdagingen. SoftTecht is de externe ICT-manager van hun klanten en behartigen hun interne belangen. We streven naar de beste oplossing voor alle ICT-uitdagingen, of het nu gaat om kantoorautomatisering, systeembeheer, softwareontwikkeling, VoIP, mobiel, internetdiensten of maatwerktrajecten op het gebied van implementatie of migratie.

 

Samenwerking tussen Rable en SoftTech

“Tijdens onze zoektocht naar een ICT-partner kwamen we uit bij SoftTech, omdat wij al onze wensen op het gebied van ICT bij SoftTech kunnen onderbrengen. Rable heeft de potentie om snel te groeien en SoftTech schaalt met ons mee”, aldus Manager Operations Paul Vaessen. “Dankzij deze samenwerking verliest Rable geen kostbare tijd aan kantoorautomatisering en ligt onze volledige focus ligt op het voorzien van de enorme markt van onze innovatieve oplossing.”