Web applicaties

Web Apps gebouwd door onze webdeveloper zijn websites gebouwd met webtechnologie die zich gedragen als een app. En dat heeft voordelen! Het maakt bijvoorbeeld het ontwikkelen van een app een stuk eenvoudiger en goedkoper!

 1. Front-end niet te onderscheiden van een gewone app
 2. Werken voor iedere gebruiker, ongeacht browserkeuze
 3. Veilig: maakt gebruik van https://

Laat onze webdeveloper een slimme webapplicatie voor je ontwikkelen

Door de komst van nieuwe technieken, betere browsers en krachtiger processoren is er steeds meer mogelijk op het gebied van Web Apps. ‘Vroeger’ moest je nog een native app laten ontwikkelen. Tegenwoordig is het laten maken van een Web Applicatie met een front-end die lijkt op een native app de normaalste zaak van de wereld. Bovendien, een webapplicatie blijkt in veel gevallen een goedkopere en veilige oplossing. En – niet geheel onbelangrijk - kost minder tijd om te bouwen. We vertellen je er graag meer over.

software-webapp-a01

Native app versus webapplicatie

Een native app is software die je downloadt via bijvoorbeeld de Apple Store of Google Play. Je zet de app op je device. De nieuwste ontwikkeling maakt echter veel meer mogelijk.

Web apps verschillen van native apps, doordat ze gebouwd zijn met webtechnologie die zich gedraagt als app. Dat brengt verschillende voordelen met zich mee. Voor webdevelopers is het ontwikkelen van een Progressive Web App een stuk eenvoudiger. Je hoeft geen aparte varianten voor bijvoorbeeld iOS en of Android te maken. Een webapplicatie ontwikkelen is hierdoor een stuk goedkoper. Een web app hoeft de gebruiker ook niet te downloaden, maar is altijd bereikbaar via de mobiele browser. Op welk systeem dan ook.

Standaard webapplicaties

Het gebruik van web apps neemt sterk toe. Er zijn echter veel verschillende mogelijkheden en niet iedereen weet dat er een grote technische verschillen zijn. De keuze voor de juiste techniek van de app is afhankelijk van de behoefte van je doelgroep, toepassing, gebruiksvriendelijkheid en niet onbelangrijk het beschikbare budget.

 • Online dashboards. Denk aan een intern applicatie als een bedrijfsintranet
 • Planningssystemen. Het registreren en inplannen van uren in een gebruiksvriendelijke webapplicatie biedt voordelen voor werknemers en leidinggevenden
 • CRM. Handige systemen om je relatie- en/of salesmanagement up-to-date te houden. Waar je ook bent.
software-webapp-a02

Progressive Web Apps

PWA staat voor Progressive Web App. In essentie is een PWA een hybride vorm tussen een app en een website. In een PWA worden je webpagina’s weergegeven in een app-omgeving met app-functionaliteit, ook wel een website in een app-jasje.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

 • Progressief. Ze werken voor iedere gebruiker ongeacht browserkeuze
 • Responsive. Ze passen zich aan op ieder device
 • Vindbaar met zoekmachines. Voor jou een app, voor de zoekmachine een website.
 • Verbindingsonafhankelijk. On- en offline te gebruiken. Dus ook op wankele netwerken
 • App-achtig. Voelt al een vertrouwde app door design en navigatie
 • Veilig. Want gebruikmakend van https://
 • Gebruiksvriendelijk. Eenvoudig te installeren op homescreen
 • Linkbaar. Gewoon met een url, zonder complexe installaties

 

Wil je meer weten over Web apps?
Laat ons je bellen.

Plan vrijblijvend een bel moment in met één van onze specialisten. Wij beantwoorden al je vragen en adviseren in oplossingen op maat. Wil je liever contact via email klik dan hier.

Visual-Belafspraak-Inplannen