Prototype

Een prototype is een simulatie van een nog niet uitgewerkt digitaal product. Nog voor dat er maar één regeltje code is geschreven kan je met een prototype het concept testen op bruikbaarheid.

  1. Toetsen van aannames
  2. Kosten besparend
  3. Reduceren van risico’s

Waarom een prototype?

Het testen van nieuwe software is ontzettend belangrijk, vaak komen er na oplevering nog allerlei zaken naar boven waar nog niet aan gedacht was. Daarom adviseren wij onze klanten om eerst een prototype van het concept te maken. Een prototype is een representatief model of simulatie van een nieuw digitaal product. prototypes zorgen ervoor dat ideeën al in de concept fase getest kunnen worden.

Vul het formulier in en ontvang uiterlijk binnen 2 werkdagen een reactie van ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Beperken van risico’s

De voordelen van het maken van prototypes zijn talrijk, niet alleen kan je zelf ideeën testen maar het gehele bedrijf of een focusgroep kan betrokken worden in het proces. Doordat het een tastbare interactieve representatie van het concept is, worden aanames verkleind. Vergissingen en tekortkomingen worden in een vroeg stadium ontdekt voordat er al veel geld in de realisatiefase is gestoken. En nog veel belangrijker het reduceerd het risico dat je een digitaal product gaat maken dat niemand wilt hebben.

software-protoyping-a04
software-protoyping-a02

Interactief

Een prototype is meer dan alleen een statische wireframe of schets, door de toevoeging van interactie kom je veel dichter bij het eindproduct. Wanneer je door een ontwerp kan klikken, kun je veel sneller problemen tackelen en het ontwerp daarop aanpassen.

Sterk communicatiemiddel met stakeholders

Een prototype kan ook ingezet worden als een manier om budget te krijgen. Een overtuigend verhaal, ondersteund door een prototype van je uiteindelijke idee, maakt sneller indruk.

software-protoyping-a01

Kosten besparend

Natuurlijk moet je budget beschikbaar maken voor het maken van een prototype, dit verdien je echter terug doordat je eindproduct beter overeind staat. Kortom, het niet prototypen van een nieuw digitaal product zal je bedrijf uiteindelijk meer geld en tijd gaan kosten.

Heb je vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op!