Migraties

Een snelle verhuizing vraagt om een strakke planning. Dat geldt voor huizen maar zeker ook voor datasystemen. SoftTech is thuis in verschillende vormen van migratie.

  1. Big Bang Migratie
  2. Seamless Migratie
  3. Gefaseerde Migratie

Kies voor cloud migratie, betrouwbare servers en slimme infrastructuur

In elke netwerkinfrastructuur komt een dag waarop de hardware verouderd is en aan vervanging toe is. Voor veel bedrijven hét moment om nieuwe technologieën als cloud migratie in huis te halen. Een mooie kans om winst te boeken op het gebied van capaciteit, schaalbaarheid, snelheid, betrouwbaarheid en beheersbaarheid. Of het nu een server migratie, cloud migratie overzetten van welke ICT-infrastructuur ook is: SoftTech is een betrouwbare partner.

Migration-A01

Snelle migratie zonder onnodige downtime

Je kunt het vast nog herinneren. Bij de vorige migratie kon je je nog rustig een verhuizing ‘over het weekend’ veroorloven. De server was van vrijdagavond tot maandagochtend niet bereikbaar. Vandaag de dag is dit ondenkbaar. Je kunt het je als bedrijf simpelweg niet meer veroorloven. De snelheid van migratie is voor bedrijven een doel op zich geworden en zorgt ervoor dat er in het voortraject onvoldoende aandacht is voor een zorgvuldige planning en het uittekenen van de precieze aanpak. En dat is zonde. En onnodig! Een zorgvuldige, juiste aanpak en methode zijn van invloed op de bestelling, manuren, doorlooptijd en eventuele downtime. En daarmee dus op de kosten. In dat kader houden we een aantal varianten, die wij ondersteunen, tegen het licht.

Big Bang Migratie

Een zogenaamde Big Bang Migratie betekent dat de gehele IT-omgeving in één keer omgezet wordt. Dit vereist een goede planning en veel migratiemedewerkers om zowel de omzetting als de nazorg te garanderen. Voor bedrijven die 24/7 beschikbaarheid nodig hebben is een Big Bang vaak geen optie. Zij zullen moeten werken met een ‘seamless’ ofwel naadloze migratie van de oude naar de nieuwe omgeving.

Big Bang Migratie betekent dat de gehele IT-omgeving in één keer omgezet wordt.
Bij Seamless Migratie is veel kennis van de huidige infrastructuur en het dataverkeer een vereiste.

Seamless-migratie

Als de situatie het toelaat is de beste optie om een nieuw netwerk naast het bestaande te bouwen. En op een geschikt moment de beide te koppelen. In veel gevallen is extra hardware nodig om deze koppeling te realiseren. In de meest ideale situatie worden alle eindpunten stuk voor stuk ontsloten op de nieuwe infrastructuur. Waarbij begonnen wordt met de minst kritische systemen en gebruikers die in een pilotfase worden overgezet. Pas als alle systemen zijn gemigreerd, worden de oude componenten en koppelingen verwijderd. Bij Seamless Migratie is veel kennis van de huidige infrastructuur en het dataverkeer een vereiste. Technieken als Rapid Spanning Tree, dynamische routering en HSRP/VRRP kunnen hier vriend of vijand zijn.

Gefaseerde migratie

Een derde variant van het overzetten van een IT-infrastructuur is het de Gefaseerde Migratie, waarbij telkens een deel van de infrastructuur wordt vervangen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een MER, een SER, een complete vestiging of een gedeelte van een datacenter. De Gefaseerde Migratie is eigenlijk een combinatie van de andere twee vormen van migratie, omdat er koppelingen plaatsvinden tussen oude en nieuwe omgevingen en er tijdelijk onderdelen niet beschikbaar zijn.

De Gefaseerde Migratie is eigenlijk een combinatie van de andere twee vormen van migratie
Mario de Laat van AXP Adviseurs

Mario de Laat
van AXP Adviseurs

"Als je kijkt naar onze dienstverlening, dan is IT inmiddels echt de backbone van onze organisatie. Hierdoor is het extra belangrijk dat we op een expert als SoftTech kunnen bouwen. "

Meer weten over ICT migratie?
Laat ons je bellen.

Plan vrijblijvend een bel moment in met één van onze specialisten. Wij beantwoorden al je vragen en adviseren in oplossingen op maat. Wil je liever contact via email klik dan hier.

Visual-Belafspraak-Inplannen