Sneller afbeeldingen maken voor jouw website

Visuele elementen zijn van groot belang voor de uitstraling van een bedrijf. Of het nu gaat om het creƫren van sociale media updates, blog posts of het juiste plaatje op jouw website.

Sneller afbeeldingen maken voor jouw website

Visuele elementen zijn van groot belang voor de uitstraling van een bedrijf. Of het nu gaat om het creëren van sociale media updates, blog posts of het juiste plaatje op jouw website, met de juiste afbeeldingen krijgt je een exponentieel betere uitstraling naar jouw klanten.

Wat zijn belangrijke zaken bij het kiezen van een afbeelding:
 • Stel verwachtingen bij

  Je bent niet bezig met het ontwerpen van een reclamebord voor snelwegen over de hele wereld. Een beperkt publiek zal jouw beeldmateriaal zien. Het hoeft dan ook geen hoogstaande kunst te zijn; maar het moet wel in het oog springen. Het moet visueel iets toevoegen aan de boodschap, zodat lezers snel een overzicht hebben waar het in het artikel om gaat.

 • Stock beelden

  Stock beelden zijn natuurlijk snel en makkelijk, maar zijn ook overal te vinden, niet erg opvallend dus. Mocht je toch kiezen voor een stock plaatje, kies dan niet het meest voor de hand liggende plaatje.

 • Denk in beelden

  Dit is eigenlijk het leukste aan het maken van afbeeldingen voor een promotie, want het is net als het spel Pictionary. Hoe zie je de verschillende delen van jouw tekst terug in beelden? De beelden hoeven niet de tekst helemaal te vervangen, destilleer de belangrijke punten en maak het interessant voor lezers om door te lezen. Het primaire doel is om op te opvallen met voldoende relevantie.

 • Stel tijdslimieten

  Tijdrestricties zijn super-behulpzaam. Vaak is het eerste idee moeilijk uit te voeren, dus houdt een 5 tot 10 minuten limiet op elk beeld. Analyseer snel de opties en kies datgene dat het meest uitvoerbaar is in dat tijdsbestek. Daag jezelf uit je te houden aan een tijdlimiet.

Voorbeeld:

Neem het onderwerp van dit artikel Sneller afbeeldingen maken voor jouw website Mijn eerste concept was een hand die een plaatje uit allerlei verschillende plaatjes wilde grijpen. Leuk idee maar het zou veel werk kosten om al die beelden bij elkaar te zoeken laat staan in een beeld te implementeren. De belangrijkste elementen in mijn artikel zijn afbeeldingen en snelheid. Hieronder heb ik iconen gezocht bij mijn steekwoorden: afbeelding en snelheid.

sneller afbeeldingen

Deze plaatjes heb ik gecombineerd om bovenstaande plaatje te maken.

sneller afbeeldingen sneller afbeeldingen