De voordelen van een intranet

Een intranet is “de homepage” voor werknemers. Een startpagina die de toegang geeft tot alle tools en informatie die ze nodig hebben om effectief de taken van die dag uit te voeren.

De voordelen van een intranet

Intranetten – interne websites voor organisaties – zijn een populaire manier voor bedrijven om intern te communiceren.

intranet

Productiviteit

Een intranet is “de homepage” voor werknemers. Een startpagina die de toegang geeft tot alle tools en informatie die ze nodig hebben om effectief de taken van die dag uit te voeren.

Enkele voorbeelden van deze tools en informatie zijn:

  • Nieuwste agenda punten en meeting
  • Openstaande taken
  • Handige weblink
  • Belangrijke documenten
  • Relevant nieuws
  • Email

 

Betere interne communicatie

Een intranet kan fungeren als communicatie middel voor het personeel. Zakelijke informatie, zoals memo’s, nieuws en aankondigingen kan centraal worden opgeslagen en zijn elk moment toegankelijk.

Delen van tools en ‘best practices’

Een virtuele werkplek en omgeving kan worden gecreëerd om informatie opslaan, delen en samenwerken te vergemakkelijken. Een intranet kan ook fungeren als een training platform bij het verstrekken van online training inhoud aan personeel.

Verbeterde klantenservice

Betere toegang tot accurate en consistente informatie voor jouw medewerkers kan leiden tot een verbetering van het niveau van de klantenservice.

Kennismanagement

In zijn zeer brede zin, betekent kennismanagement vastleggen, organiseren en ophalen van zakelijke informatie. Werknemers kunnen voortdurend nieuwe informatie toevoegen, denk hierbij aan: opmerkingen, discussies, blogs, documenten. Het intranet fungeert als een centrale plek om belangrijke zakelijke informatie vast te leggen.

management

Het is een goed idee om jouw intranet een andere uitstraling en de structuur te geven ten opzichte van jouw normale website. Dit zal helpen om jouw interne communicatie een eigen identiteit te geven en voorkomt dat werknemers interne en externe communicatie door elkaar heen halen.

Hoe groot of klein jouw organisatie ook is, met een intranet bied je een groot gemak aan je medewerkers. Deze kunnen nu snel en gemakkelijk bij alle documenten en informatie die voor hem belangrijk zijn. Alle informatie staat onder een dak en is toegankelijk voor iedereen.