Systems engineer - Projecten

Werk je graag in een informele en open organisatie, waar jouw mening ook telt? En ben jij een ervaren IT-professional, klantgericht én heb je de ambitie om jouw kennis continu op een hoger niveau te brengen en ICT-projecten tot een goed einde te brengen? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe systems engineer voor de versterking van ons projecten team!

Over SoftTech Automatisering

SoftTech is sinds 1998 de specialist in support-, systems engineering en softwareontwikkeling voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Wij zorgen ervoor dat MKB-bedrijven kunnen vertrouwen op een stabiele technische infrastructuur. Door een nauwe samenwerking met onze klanten komen wij tot innovatieve oplossingen die het onderscheidende vermogen van de klant ten goede komen. Met bijna 40 medewerkers behoort SoftTech tot de Kleinbedrijven. Maar als het gaat om onze dienstverlening en ambities zijn we groot. Door de combinatie van systems engineering en softwareontwikkeling, is de werkomgeving uitdagend en kan dit jouw visie op ICT verbreden.

Werken bij SoftTech is werken bij een snelgroeiend bedrijf dat bruist van de dynamiek en door het enthousiasme van het team. Hard werken, samenwerken en zelfstandig werken gaan perfect samen binnen de open, informele bedrijfscultuur. De sfeer is prettig en familiair, dit wordt bevestigd door het lage personeelsverloop.

 

Onze ambitie

De ambitie van SoftTech is groot, evenals het aantal MKB-bedrijven waar wij voor werken. Onze klantenkring en werkzaamheden groeien, alsmede de projectactiviteiten die binnen de afdeling engineering worden uitgevoerd. Hierdoor is er behoefte aan meer projectcapaciteit binnen de afdeling. Daarom zoeken we versterking voor ons engineering projecten team: een allround systems engineer zonder drempelvrees met de noodzakelijke technische kennis, uitstekende communicatieve skills én met een groot oplossend vermogen. Ben jij de systems engineer die met ons meegroeit?

 

Over de functie van systems engineer bij SoftTech

Als systems engineer is elke werkdag écht anders. De functie-inhoud is afwisselend, alsmede de klantprojecten die je uitvoert. Vanuit ons kantoor in Zoetermeer als basisplaats, voer je diverse technische klantprojecten uit, maar soms wordt ook op de locatie van de klant gewerkt. De meeste projecten hebben betrekking op (een combinatie van) Windows servers en werkstations, Exchange, Microsoft Office (365), Azure, Intune, diverse back-up oplossingen en/of wisselende standaard kantoorapplicaties. Bij een aantal van deze projecten ben je overigens al betrokken vanaf het opzetten van het project en de afstemming met de klant. Je vertaalt daarbij de wensen van de klant naar een concrete oplossing. Projecten kan je zelfstandig uitvoeren, maar soms ook samen met je collega's. En waar deze functie zich onderscheidt in diversiteit, blijft het primaire doel altijd hetzelfde: het creëren en handhaven van een stabiele ICT-infrastructuur bij de MKB-bedrijven (klanten) die bij ons zijn aangesloten. Door de wisselende werkomgevingen kom je in aanraking met verschillende bedrijfsculturen en ICT-omgevingen en maak je een snelle leercurve door. Je kan daarbij altijd een beroep doen op de ruim aanwezige ervaring van je collega's.

 

Jouw profiel als systems engineer bij SoftTech

Met vooral MKB+ organisaties in onze klantenkring voel jij je thuis in een klantgerichte omgeving. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zo ontwikkeld dat je uitblinkt in de omgang met onze doelgroep. Je krijgt energie van het succesvol afronden van ICT-projecten en daarbij tevreden klanten. Inhoudelijk excelleer je in jouw werk en dit weet je ook zo te presenteren naar onze klanten en naar jouw collega's.

Om jouw projectwerkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, zijn jouw communicatieve vaardigheden sterk ontwikkeld en ben je prima in staat om informatie op een efficiënte wijze over te brengen naar interne- en externe betrokkenen. Jouw mondelinge communicatie is helder en je bent in staat heldere projectdocumentatie en rapportages op te stellen. Verder beschik je over de noodzakelijke technische kennis met betrekking tot ICT-netwerken, netwerkcomponenten, servers, werkstations, verbindingen, VoIP en randapparatuur.

We zoeken dus een veelzijdige systems engineer die beschikt over de juiste dosis kennis, ervaring en talent.

Dus voordat je solliciteert, bekijk of je onderstaand lijstje met vereisten kunt afvinken:

  • 3 Jaar aantoonbare werk ervaring in een dienstverlenende omgeving, in een functie zoals servicedesk medewerker, systeembeheerder, ICT project medewerker of systems engineer;
  • Goede communicatieve skills, zowel mondeling als schriftelijk (rapportage-vaardigheden);
  • HBO werk- en denkniveau;
  • Scherpe analytische blik en oplossingsgericht vermogen;
  • Kennis en ervaring m.b.t. beheer en/of implementatie van recente server/werkstation producten, zoals:
    • Microsoft werkplek- en server besturingssystemen
    • Microsoft Office applicaties
    • Microsoft 365
    • Microsoft Azure AD
    • Microsoft Intune en Mobile Device Management
    • Active Directory DS
    • IT security (AV – Firewall – VPN – 2FA – data-encryptie)
    • Backup en data continuïteit oplossingen
    • Netwerkapparatuur (switches/routers)
  • Ervaring met projectmatig werken;
  • Beheersing van Nederlandse en Engelse taal
  • Rijbewijs B

Een pré is als je:

  • In het bezit bent van één of meerdere recente Microsoft certificering(en) (MCSA/ MCSE/ Azure of MS365 (deel-) certificaten) of Prince2 Project Management

Voor een ideale woon-werkafstand woon je in Zoetermeer of binnen een straal van 30 kilometer rond Zoetermeer.

 

De beloning voor de systems engineer bij SoftTech

Bij ons krijg je letterlijk en figuurlijk de ruimte: een goede werkplek en een zelfstandige functie. Plezier in het werk is een belangrijke motivator voor onze medewerkers en is daarom een speerpunt binnen ons werkgeverschap.

Wij bieden een marktconform salaris, welke is afgestemd op jouw kennis, ervaring en talent. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zeer compleet, zo bieden we een zeer goede pensioenvoorziening, mogelijkheid voor training, een leaseauto en een laptop.

 

Deze vacature jouw nieuwe baan?

Spreekt de vacature Systems Engineer bij SoftTech jou aan? Wil je ons team komen versterken? Reageer direct via onderstaande sollicitatiebutton of stuur een email aan vacature@softtech.nl

Download de vacature in PDF formaat:

Vacature-System-Engineer-Projecten-2024-03


Heb je vragen over de vacature? Mark van der Weide of Michel Vaessen van SoftTech beantwoorden deze graag. Je kunt jouw vragen per e-mail sturen aan vacature@softtech.nl of telefonisch contact opnemen via 079-5937516 en daarbij dan vragen naar Mark of Michel.